Přeneste fotky a videa z fotoaparátu nebo paměťové karty do Fotek — ve vašem zařízení a s přeskočením duplikátů.
Připojte fotoaparát nebo čtečku karet k iPhonu či iPadu. V aplikaci Capture klepnutím otevřete Soubory, najděte svůj fotoaparát v Místa, otevřete jeho složku s médii a poté vyberte fotky a videa k importu. Capture je zapíše do vaší knihovny Fotky se zachovaným původním datem a polohou.
Ano. Otevřete libovolný snímek a zkontrolujte či změňte jeho datum pořízení, polohu (na mapě), název souboru a informace o fotoaparátu — výrobce a model, objektiv, ISO, clonu, expoziční čas, ohniskovou vzdálenost, a také copyright a autora (popisek). Upravte jediný snímek, nebo jich vyberte několik a aplikujte stejnou změnu na všechny najednou. Vaše originály na kartě zůstanou nedotčené — úpravy se zapisují pouze do kopie, která se dostane do Fotek, a otočení fotky přepíše jen orientační značku (bez nové komprese).
Soubory RAW (CR3, NEF, ARW, DNG…) se importují přesně tak, jak byly pořízeny: datum a poloha stále platí, ale úpravy v souboru, jako je otočení a informace o fotoaparátu, se do souboru RAW nezapisují.
Aby porovnal přicházející položky s vaší stávající knihovnou a mohl označit a přeskočit ty, které jste už naimportovali. Tato kontrola probíhá zcela ve vašem zařízení — vaše knihovna se nikdy nenahrává ani nesdílí.
Ne. Capture nemá žádný účet ani žádné servery. Vše probíhá ve vašem zařízení a nic je prostřednictvím aplikace neopustí.
Bezplatná verze importuje až 5 položek denně. Unlimited tento limit odstraní — k dispozici jako měsíční, čtvrtletní nebo roční předplatné, anebo jako jednorázové odemčení Lifetime.
Otevřete obrazovku rozšíření a klepněte na Obnovit nákupy. Vaše odemčení Unlimited je propojeno s vaším účtem Apple a obnoví se bez dalších poplatků.
Na svém zařízení otevřete Nastavení → [vaše jméno] → Předplatné, vyberte Capture a tam je změňte nebo zrušte. Předplatné účtuje a spravuje Apple.
Capture zjistil těsnou shodu, která už je ve vaší knihovně Fotky (zachytí také otočené kopie a snímky z videa). Již naimportované položky se ve výchozím nastavení přeskočí, ale můžete je stále vybrat a naimportovat, pokud chcete duplikát.